Over mij

sabine

Sinds 1998 pas ik al op kinderen van 0 tot 12 jaar bij verschillende gezinnen. Ik heb ook meerdere jaren via een oppascentrale gewerkt. Bij de meeste gezinnen werkte ik in de avonduren en bij enkele hele weekenden, inclusief de bijbehorende uitjes met de kinderen naar dierentuinen & pretparken en het brengen en halen naar en van school, andere opvang, feestjes en sportclubjes. Ook ging ik als vaste oppas van sommige gezinnen mee naar een lunch, doop, bruiloften en andere feesten en partijen.

Ik heb 3,5 jaar de PABO gedaan, deze studie heb ik op de speciaal onderwijs stage en de LIO eind stage na afgerond. Vervolgens ben ik Gezondheidswetenschappen gaan studeren aan de universiteit van Maastricht en heb daarbinnen de Bachelor richting Geestelijke Gezondheidskunde afgerond. Ik ben daarna begonnen aan de master in de richting kind & jeugd. Deze master heb ik in 2021 afgerond.

Ik heb een dochter en zij is geboren in 2009. Toen ik in verwachting was van haar ben ik vanuit mijn eigen huis als gastouder gaan werken zodat er meer rust was. Het werk als gastouder vind ik nog steeds erg mooi, het is prachtig om te zien hoe verschillend kinderen zijn en hoe ze toch allemaal ongeveer dezelfde ontwikkeling doormaken met hun eigen persoonlijkheid en in hun eigen omgeving van opgroeien. Ook bijzonder vind ik de band die ik opbouw met mijn gastkinderen, ik vind het fijn dat ik op deze wijze mag bijdragen in hun opgroeien.

Door mijn jarenlange oppas ervaring bij diverse gezinnen, mijn opleidingen, werkzaamheden binnen Jeugdzorg en doordat ik zelf moeder ben, heb ik mijn persoonlijke en sociale competenties goed ontwikkeld.